Pedicures staan voor slechts 39 euro per jaar (incl. btw) op deze website en op De Therapeutengids en afhankelijk van andere aangeboden therapieën vaak ook nog op andere websites. Klik hier voor meer info.

Introductie

De letterlijke betekenis van het woord pedicure is voetgenezer, maar praktisch gezien is een pedicure een voetverzorger. De pedicure verzorgt de huid en de nagels van de voet, verwijdert overtollig eelt, verwijdert likdoorns, behandelt kloven en voetschimmel, en vervaardigt speciale nagelbeugels.
Als de pedicure standafwijkingen aan de voet(en) constateert, verwijst ze de cliënt door naar de huisarts, specialist of podotherapeut voor het eventueel laten aanmeten van speciaal schoeisel of van hulpmiddelen, zoals bijv. steunzolen, in de schoenen. Pedicures die in het bezit zijn van een erkend certificaat 'diabetische voet' of 'reumatische voet' mogen ook diabetes- en reumapatiënten behandelen.
Voor een pedicurebehandeling kan worden gekozen als men het prettig vindt om zijn voeten te laten verzorgen, als een verzorgende ontspanningsbehandeling of als men zelf niet goed meer in staat is om zijn voeten te verzorgen.